Marijke van Duinhoven

In de Spotlight

The spotlight is me niet onbekend.

Als balletdanseres bij het Nationale Ballet, Ballet du Nord (Frankrijk) en het Scapino Ballet stond ik regelmatig in the spotlight.
The spotlight zorgde ervoor dat ik het podium en andere dansers zag én dat het publiek mij zag.

Later, toen ik belichter werd bij het Scapino was het aan mij om de dansers in het licht te zetten zodat ze zagen waar ze dansten én hun schoonheid aan het publiek te laten zien.
Ik genoot ervan om, elke voorstelling weer, de dansers te laten stralen.

Stoppen met het theaterwerk vond ik dan ook een hele opgave maar ik heb het graag gedaan om meer tijd te hebben voor mijn kinderen.
Deze pauze op de arbeidsmarkt heeft me de gelegenheid gegeven om me te verdiepen in Mindfulness.
Mediteren was voor mij al langer een dagelijkse routine maar door een retraite bij de boeddhistische gemeenschap van Thich Nhat Hanh werd ik pas écht nieuwsgierig naar Mindfulness.

Sinds 2008, ver voordat Mindfulness een hype werd, inspireer ik mensen door het geven van Mindfulnesstrainingen. Ik laat ze daarbij ontdekken dat er verschillende manieren zijn om met de gemakken én de ongemakken van het leven om te gaan.
Een paar jaar later startte ik met het inspireren van mensen door dagelijks een bericht, een mindfulnessherinnering online te zetten. Dit is ondertussen uitgebreid tot een social netwerk van ruim 99.000 ‘likers’.

En nu zet ik graag jou in the spotlight.
Daarmee laat ik je jouw kwaliteiten, wijsheid en capaciteiten ontdekken. Dat je gezien mag worden én van waarde bent, niet door iets speciaals te doen maar door te zijn wie je bent.

Ik help je om geluk en gezondheid te zien in je eigen leven.
Jouw neerslachtigheid of fysieke beperkingen als inspiratie op pad naar een gezond en gelukkig leven.

Marijke van Duinhoven